În fața ziariștilor, după ce a ieșit din sediul Poliției Capitalei după aproape de trei ore, doctorul nu a oferit prea multe informații.
”Nu pot face niciun fel de aprecieri privind cauzele incendiului. Procedurile privind manipularea instalaţiei de oxigen au fost respectate”, a spus medicul Apostolescu.
Medicul a afirmat că personalul medical a făcut tot ce a fost posibil pentru a scoate cât mai repede pacienţii din saloane: ”A fost foarte riscant”. Acesta a precizat că personalul medical care era la acel moment de serviciu a salvat 97 dintre cei 101 pacienți. El a precizat că nu a putut sparge ferestrele, fiindcă erau din termopan.
Apostolescu a evitat să răspundă la întrebarea dacă era cald în saloane. ”Nu știu temperatura exactă, nu am măsurat-o. Nu erau aeroterme în salon”.
„Așteptați, vă rog, raportul final al anchetei. Vreau să le mulțumesc personal pentru sprijin și asistență juridică celor de la Colegiul Medicilor”, a mai spus medicul.
Ancheta la locul incendiului de la Institutul ”Matei Balş” continuă duminică, iar identificarea victimelor pe baza probelor ADN este în curs.
Potrivit G4Media, au fost audiate 6 persoane, inclusiv rude ale victimelor, şi sunt verificate apărarea contra incendiilor şi mentenanţa instalaţiilor.
Ministrul sănătății a anunțat, sâmbătă seara, într-o conferință de presă, „măsuri urgente” care vor fi implemtentate după incendiul de la Institutul Matei Balș, în urma căruia și-au pierdut viața șapte persoane.
Printre acestea se numără și înființarea unui fond național pentru siguranța pacienților în spitale, destinat investițiilor, dar și combaterii infecțiilor nosocomiale. O altă măsură anunțată este schimbarea strategiei de vaccinare, astfel încât să fie redusă presiunea asupra spitalelor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro