UPDATE 15.30. Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat, luni, 22 martie, după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta nu primeşte nicio sancţiune pentru declaraţiile controversate pe care le-a făcut în spaţiul public, nici măcar pentru acelea prin care a lăsat să se înţeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii.
În concluzie, dr. Flavia Groşan nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi. Comisia de etică şi deontologie nu poate să dea nicio sancţiune. Doamna doctor a fost foarte elegantă, a venit cu doamna avocat, deşi nu era nevoie, pentru că a fost o discuţie.
Carmen Pantiș, președinte Colegiul Medicilor Bihor:
Dr. Carmen Pantiş a adăugat că nu s-a pus problema ridicării dreptului de liberă practică a doctoriţei Groşan şi a subliniat că la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bihor „nu a fost depusă nicio plângere de malpraxis” care să o vizeze. „Deocamdată nu avem niciun fel de plângere de malpraxis împotriva doamnei doctor Flavia Groşan”, a spus ea.
Carmen Pantiş a spus că „speră” că Flavia Groşan îşi va retrage afirmaţiile prin care dădea de înţeles că pacienţii cu oxigen scăzut nu trebuie să se interneze în spitale, că protocoalele medicale aplicate pacienţilor Covid sunt greşite şi chiar îi omoară pe aceştia.
______________________
Flavia Groşan a ajuns la sediul Colegiului Medicilor Bihor în jurul orei 13:25. „Mă uit în spate şi nu-mi e ruşine de ceea ce am făcut”, a spus medicul, când a ajuns la Colegiu. Aceasta a fost întâmpinată de zeci de susţinători, iar până la finalul audierii s-au adunat peste 100 de oameni.
„Voi fi aici, voi fi lângă dumneavoastră de fiecare dată”, a spus ea, în aplauzele acestora. Medicul a ieşit de la audieri în jurul orei 14:20. „A fost o discuție elegantă”, le-a spus medicul jurnaliştilor prezenţi.
Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale ale pacienţilor cu COVID-19 duc la decesul acestora.
Pe de altă parte, Flavia Groşan susţine că a fost reclamată de o colegă, nu de pacienţi, şi a respins acuzaţiile de malpraxis. „Dacă încerci să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi”, a comentat Flavia Groşan într-o emisiune TV.
„După atâta muncă, muncă enormă pe care am avut-o, uitaţi-o aici pe Lavinia, asistenta mea, enorm cât am muncit anul ăsta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ţi-a făcut reclamaţie o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred aşa ceva”, a declarat medicul joi seară, la Antena 3.
Doctoriţa spune că nu a reţinut numele celei care a reclamat-o.
„Ce mi se poate întâmpla? Luaţi-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzaţii de malpraxis, atunci… asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea şi gata! Nu am emoţii deloc”, a declarat medicul, fiind întrebată dacă îi este teamă de audierea de la Colegiul Medicilor.
Flavia Groşan a precizat că în ultimii 10 ani are 30.000-40.000 de pacienţi cărora le-a prescris Claritromicina, medicament despre care spune că are „calităţi extraordinare”.
„În 10 zile pacienţii mei sunt OK, mă rog, mai stau patru zile în izolare după care îşi reiau activitatea. Bun reportajul care a pornit, a spus o mie. Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienţi COVID şi pe toţi patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii şi mii de pacienţi care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, ştiu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfect nici eu, poate sunt mai mulţi, nu ştiu. În general feedback-ul e foarte bun de la pacienţii mei”, a mai declarat Flavia Groşan.
Groşan a precizat că „vedeta” schemei sale de tratament este Claritromicina, care „nevoie de ajutoare”, alte două medicamente pe care le-a numit „regele” şi „regina”.
„Este o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic, un pic mai, mai, mai… da, este un virus un pic mai agresiv. Nu ştiu nimic de el, că eu nu-s virusolog, am observat că simptomele sunt un pic mai brutale, care trebuie tratat de la primul simptom. (…) Intri pe tratament, să nu-i dai voie să coboare”, a explicat medicul ce înseamnă infecţia cu noul coronavirus.
„Voi, cei care muriţi de grija mea, haideţi azi și mâine în cabinetul meu să vă arăt cum salvez oameni. Chiar aş avea mare nevoie de ajutor. Eu fac consultul, cum numai eu ştiu să-l fac, iar voi să vă ocupați cu transmiterea documentelor medicale. Ce ziceţi? PS Uite cum se învârte roata. Ehe, când eram eu invitată în secţiile ATI…”, a scris sâmbătă, 20 martie, Flavia Groşan pe Facebook.
Foto: eBihoreanul.ro