Atya a prestat trei ani într-un cabinet medical școlar chiar la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, deși e rezident în radiologie și imagistică medicală – specialitate fără nicio legătură cu medicina de familie, obligatorie pentru a putea profesa în rețeaua de medicină școlară.
Într-o conferință de presă susținută ieri, primarul Nicolae Robu a reacționat, după ce Curtea de Conturi Timișoara a stabilit că medicul profesează fără drept, iar Curtea de Apel a menținut decizia.
“Prejudiciul trebuie recuperat de la el (n.r. – de la medicul Kareem Abdul Abid Atya). Mergem în instanță și îi cerem să dea înapoi banii pe care i-a primit”, a spus Nicolae Robu, citat de Renașterea Bănățeană, ziarul care a pornit investigația referitoare la medicul fals, continuată și de Libertatea în luna aprilie.
Prejudiciul nu a fost însă stabilit pentru cei trei ani, perioada în care a activat ilegal Kareem Abdul Abid Atya, ci doar pe cele 18 luni verificate de Curtea de Conturi.
reprezintă salariul brut plătit din bugetul public în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019 Abdul Kareem Abid Atya
Asta deoarece această perioadă, ianuarie 2018 – iunie 2019, a fost cea verificată de Curtea de Conturi, care a transmis Primăriei că are obligația de a stabili valoarea întregului prejudiciu și de a o recupera.
Are dosar din 2016
Libertatea scria, în aprilie, că pe numele lui Abid Atya exista și un dosar deschis în 2016, aflat și acum în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în ciuda faptului că instituțiile au constatat ilegalitatea.
Iar programul lui Atya de la cabinetul școlar se încăleca cu orele în care el trebuia să se prezinte la rezidențiatul în radiologie și imagistică medicală!
Nici atunci, nici acum, Abid Atya nu a putut fi contactat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro