După ce mai mulți români cu boli cronice s-au plâns că nu au putut să se înscrie pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, iar medicii de familie au fost asaltați de cerererile pacienților lor, STS a anunțat o nouă procedură de înregistrare.

Astfel, orice medic care are bolnavi cronici în evidență, de la stat sau de la privat, poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice. Acesta mai poate doar să îi înscrie pe platformă, urmând ca pacienții să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS, a precizat STS.

„Nici noi, medicii de familie, în acest moment nu putem face programarea pacienților sub 65 de ani cu anumite boli cronice, dacă sistemul nu îi vede. Încă se lucrează la platformă pentru ca medicii de familie să capete acele drepturi prin care să poată să înscrie pacienții care au anumite boli cronice, dar nu sunt recunoscute în sistem”, a declarat Gindrovel Dumitra,
Coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naţionale de Medicină a Familiei, la Digi24.

Potrivit datelor STS și ale Ministerul Sănătății, 22% dintre cei înscriși pentru vaccinare sunt bolnavi cronici, dar numai 4,6% au fost programați de medicii de familie

”În cursul zilei de ieri (n.r. – vineri) am avut mai multe situații în care mai multi pacienți care aveau o boala cronică nu se regaseau în sistem. Acum, înțeleg din comunicatul STS aceste drepturi le au orice fel de medic. În acest fel, lucrurile pot fi rezolvate si simplificate”, a adăugat Gindrovel Dumitra.

Coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatea Naţională de Medicina Familiei a spus că ritmul de vaccinare anti-COVID-19 în România este unul excelent.

Ritmul este halucinant și mă bucur că se întâmplă acest lucru. Din ce în ce mai mulți oameni conștientizează că trebuie să ieșim din pandemie”

Medicul Gindrovel Dumitra:

În ceea ce privește campania de vaccinare în rândul cadrelor didactice,
Gindrovel Dumitra a precizat că este nevoie de mai multă informație și de încredere.

”Pe rețelele de socializare ale cadrelor didactice veneam foarte multe mesaje alarmante. Efectiv teoria conspirației era de peste 90 % din mesaje. Informațiile trebuie să fie cât se poate de veridice”, a spus Gindrovel Dumitra

”Aceasta campanie se va câștiga cu discuții om la om! E nevoie de încredere și mai multă informație care să valideze ceea ce se transmite prin căile oficiale”, a conchis Gindrovel Dumitra.

 
 

Urmărește-ne pe Google News