„Acum este atât de rău, încât noi, la institut, suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a declarat medicul, adăugând că în aceeași situație sunt și restul spitalelor de pediatrie din Capitală.
Medicul pediatru a precizat că, în majoritate, părinții copiilor internați nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului.
„Un copil de o lună nu merge nici în club, nici niciunde. A luat de la părinți, de acasă. Mama lui e pozitivă și ea”, a mai declarat Mihai Craiu.
Mihai Craiu spune că în unitatea medicală în care lucrează, cel mai mic pacient este un nou-născut de câteva zile, iar cel mai mare minor este o tânără în vârstă de 17 ani, mama unui alt copil spitalizat. Deși acum cazurile nu sunt foarte grave, medicul se așteaptă să vină din ce în ce mai mulți pacienți „și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”.
Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, din cei aproape 15.000 de pacienți internați în prezent în spitalele din țară, 417 sunt minori, iar 22 dintre aceștia se află la terapie intensivă.
Foto: Shutterstock