Sorin Rugină a fost primul dintre cele 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța care vor fi imunizate, duminică, 27 decembrie.
„Nu am avut nicio reacţie, decât bucuria că am fost vaccinat şi ca să zic aşa, îngrijorarea că trebuie să coordonez această campanie, dar dincolo de emoţie, lucrurile vor merge normal cu personalul nostru care este bine pregătit, este conştient şi este motivat să se vaccineze”, a declarat Sorin Rugină.
„Am avut emoţii că nu ştiam când debutăm. Ne tot pregătim de 3, 4 zile, am mai devansat orele. E important cum valorificăm dozele, cum le manipulăm”, a adăugat Sorin Rugină.
Medicul constănțean a vorbit și despre posibilele reacții adverse ale vaccinului anti-COVID-19, precizând că acestea ar putea apărea în etapa a doua, la revaccinare.
„Nu doare, pentru că s-au creat atâtea legende în jurul vaccinului şi reacţiilor adverse. Suntem abia a început. Le vom urmări. Sunt posibile, aşa cum ştiţi, dar durere la locul înţepăturii nu există”, a precizat Sorin Rugină.
„Tumefacţie, cefalee, stare de oboseală, febră, deci, reacţiile majore adverse care au îngrozit populaţia se pare că pot apărea în etapa a doua. Au o frecvenţă mai mare de a apărea la revaccinare. Suntem pregătiţi”, a mai precizat Sorin Rugină.
Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în România duminică, 27 decembrie, prima persoană vaccinată fiind Mihaela Anghel, asistentă medicală la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.
Captură video
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro