Conform dr. Gheorghiță, 80% din populația României trebuie imunizată, pentru a stopa pandemia de coronavirus.

Dacă vorbim de 70% imunitate colectivă, atunci trebuie să avem 80% nivel populațional imunizat.

Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central:

Locotenent colonelul medic Valeriu Gheorghiță, 38 de ani, a precizat că la stabilirea priorității la imunizare s-a ținut cont, în primul rând, de nevoile statului de a proteja sectoare vitale și nu anumite persoane.

“Vorbim în primul rând de lucrătorii din sănătate, pentru că este absolut firesc să ai o interfață sănătoasă, robustă, sigură. În același timp, este important să avem o menținere și o protejare a activităților-cheie de la nivelul statului, tocmai pentru a avea o garanție a funcționării în condiții optime a societății”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a explicat și solicitările trimise de Ministerul Sănătății către toate ministerele, prin care cere ca fiecare instituție să întocmească liste cu angajații care vor să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID.

Susține că “nu ne apucăm să vaccinăm funcționari publici în momentul de față”

“S-a trimis o adresă către toate ministerele și respectiv instituțiile aflate în subordinea lor, de identificare și de definire a acelor activități esențiale și respectiv a numărului de persoane care deservesc activitățile esențiale. Noi nu ne apucăm să vaccinăm funcționari publici în momentul de față”.

România a rezervat până acum, în baza mecanismului Uniunii Europene, vaccinuri pentru aproximativ 10 milioane oameni, adică pentru aproximativ jumătate de populație, menționează Europa FM.

Statul așteaptă acum să vadă câți români vor accepta să se vaccineze.

“În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a declarat Raed Arafat, luni, 16 noiembrie, la conferința “COVID-19, între mituri și adevăr. O analiză a realității”.

În etapa a doua, ar putea fi testate toate persoanele din grupele de risc la orice boală contagioasă: bătrâni, copii mici. Abia în a treia etapă, vaccinul va fi disponibil pentru restul populației.

 
 

Urmărește-ne pe Google News