Denumirea de “mic” s-a dovedit ieri cam nepotrivită. Preparatul nostru tradiţional, pentru reţeta căruia am ajuns să “ne batem” cu forurile europene, a crescut ca Făt-Frumos, de la câţiva centimetri la 12 metri!
Nu e o glumă, “megamicul” a făcut senzaţie la un târg de bunătăţi din parcul bucureştean Plumbuita. Nişte gospodari, supăraţi că toată lumea face plăcinte uriaşe şi tocăniţe de sute de kilograme, dar nimeni nu se gândeşte la un mic… mare, au preparat din 15 kilograme de carne un mic de 12 metri, cu care au săturat o mulţime de oameni.
Din păcate, pentru că nu exista la târg un grătar pe măsura micului, acesta a fost tăiat după preparare şi prăjit pe bucăţi. Nu a durat mai mult de 15 minute până să fie devorat, semn că a fost şi delicios, nu doar uriaş.
O altă atracţie a târgului de toamnă a fost magiunul de 150 de kilograme, făcut de gospodine venite tocmai din Maramureş.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro