„La data de 13 septembrie 2024, o escortă a Poliției Române a adus în țară un bărbat, de 54 de ani, din Turcia, care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta era urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri”, a transmis Poliția Română.

Mehmet Coksirin a fost adus din Germania pe Aeroportul Otopeni.

Ziarul Adevărul a scris în 2012 că patru membri ai unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, despre care existau indicii ca au finanţat organizaţia PKK, au fost condamnaţi la închisoare de Tribunalul Bucureşti, dar au făcut apel.

PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) este o organizație politico-militară kurdă fondată în 1978, care inițial a avut ca obiectiv principal crearea unui stat independent kurd. PKK a fost implicată într-un conflict armat prelungit cu guvernul turc, care a început în 1984 și continuă și astăzi.

Mehmet Coksirin a fost condamnat definitiv în decembrie 2020 la 12 ani de închisoare și a fost dat în urmărire internațională. Poza lui a fost pe site-ul IGPR

Anchetatorii au stabilit că cei patru, printre care și Mehmet Coksirin, au comis mai multe fapte penale în perioada iunie-decembrie 2007, prin care au ajutat la efectuarea unui transport de 58 de kilograme de heroină din Turcia către Olanda, drogurile de mare risc fiind capturate în decembrie 2007 la frontiera turco-bulgară, ascunse în încărcătura unui TIR.

Urmărește-ne pe Google News