„Sunt recunoscătoare curajoșilor agenți ai serviciilor secrete și agenților de aplicare a legii care și-au riscat propria viață pentru a-mi proteja soțul”, a spus fosta primă-doamnă, într-o declarație postată pe rețeaua X, despre incidentul șocant care a avut loc la mitingul de campanie al soțului său.

Ea a făcut apel la unitate în întreaga țară în urma tragediei: „Mă gândesc la voi, acum, concetățenii mei americani. Întotdeauna am fost o comunitate unică. America, țesătura națiunii noastre blânde, este zdrențuită, dar curajul și bunul nostru simț trebuie să se ridice și să ne aducă din nou împreună ca unul.

„Un monstru care l-a recunoscut pe soțul meu ca pe o mașinărie politică inumană a încercat să șteargă pasiunea din Donald – râsul lui, ingeniozitatea, dragostea pentru muzică și inspirația. Fațetele esențiale ale vieții soțului meu – latura sa umană – au fost îngropate sub mașinăria politică”, a spus fosta primă-doamnă.

Melania Trump și-a descris soțul drept „un bărbat generos și grijuliu cu care am fost în cele mai bune și rele vremuri”.

Compasiune față de familiile victimelor

În declarația sa, Melania și-a exprimat compasiunea față de familiile victimelor ucise și rănite în timpul incidentului.

„Familiilor victimelor nevinovate care suferă acum din cauza acestui act odios le ofer cu umilință cea mai sinceră simpatie”, a scris ea.

Totodată, aceasta le-a mulțumit americanilor de orice culoare politică pentru că și-au exprimat sprijinul pentru soțul și familia ei.

„Pentru cei dintre voi care ne sprijiniți, vă mulțumesc”, a spus ea.

„Îi felicit pe cei care au trecut dincolo de diviziunea politică – vă mulțumesc că vă amintiți că fiecare politician este un bărbat sau o femeie, cu o familie iubitoare.”

Fosta primă-doamnă a lipsit în mare măsură din campania electorală a soțului ei, în timp ce acesta încearcă să recupereze Casa Albă, la alegerile prezidențiale care au loc în luna noiembrie.

Luna trecută, ea a găzduit o strângere de fonduri în Manhattan. Declarația ei sinceră vine după luni de speculații că fostul prim cuplu al SUA s-ar putea îndrepta către divorț. Fostul model s-a ferit de ochii publicului, mai ales după ce soțul ei a părăsit Casa Albă.

Rănit la ureche

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche, după ce o persoană a tras mai multe focuri de armă înspre acesta, în timpul unui miting din orașul american Butler, din statul Pennsylvania.

Atacatorul, care a fost identificat drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de Secret Service. Pe lângă acesta, un spectator a murit şi alţi doi au fost grav răniţi. FBI a calificat împuşcăturile de la miting drept o tentativă de asasinat, relatează The Guardian și CNN.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News