”Este o situație care deocamdată se desenează doar la nivelul presei. Nu avem niciun fel de comunicări oficiale din partea Amabasadei Rusiei. Este vorba, într-adevăr, despre o cetățeancă cu mai multe pașapoarte, mai multe cetățenii, rusă, moldovenească și română. În cazul în care va fi nevoie, suntem pregătiți să îi oferim asistență consulară, în cazul în care se va confirmă această reținere” a spus Teodor Meleșcanu.

Ministrul a precizat că până acum nu au fost informați despre acest caz dar se așteaptă la o informare, până la finalul zilei.

”Singirul lucru pe care îl putem face este să îi oferim asistență consulară, pentru a ne asigura că drepturile ei sunt respectate în condițiile legislative din Federația Rusă. Deocamdată este la nivel de presă”, a mai spus Meleșcanu.

Carina Țurcan, femeia originară din Republica Moldova care a fost arestată marți în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României, are cetățenie rusă și a renunțat la cea moldovenească în 2016. Ea riscă acum ani grei de închisoare.

Țurcan este membră în Consiliul de Administrației al companiei Inter Rao, scrie Kommersant. Ea a fost reținută de FSB și va sta în arest preventiv cel puțin până pe 13 august.

Femeia a fost acuzată de încălcarea articolului 276 din Codul Penal al Federației Ruse, infracțiune pentru care pedeapsa maximă este de 20 de ani de închisoare. Legea din Rusia spune însă că spionajul este o infracțiune care poate fi comisă doar de cetățeni străini. În schimb, cetățenii ruși pot fi acuzați de trădare a nației sau a statului.

Citește și: #salvatipipera | Noi măsuri în urma campaniei Libertatea: Primăria Sectorului 2 a montat garduri pentru a împiedica parcarea ilegală pe str. Gara Herăstrău

Urmărește-ne pe Google News