„În ședința de Birou Național al USR, președinta partidului, Elena Lasconi, a propus o rezoluție care stabilește că orice membru USR care este condamnat penal pentru o infracțiune săvârșită cu intenție, în primă instanță, va fi exclus din partid, dacă nu își va da demisia din USR și din orice funcție publică”, a transmis USR.

Până acum, statutul USR, la fel ca inițiativa legislativă „Fără penali în funcții publice”, prevedea că un membru USR își pierde calitatea numai după condamnarea penală definitivă.

„Am propus partidului această schimbare de abordare a integrității și mă bucur că toți colegii mei au votat-o, pentru că așa mi s-a părut corect. Un pas în spate de la primul verdict. Evident, în cazurile în care verdictul final e altul, persoana respectivă poate să revină fără probleme. Sunt primar în funcție, hărțuit constant cu plângeri, știu cât de ușor este să te trezești cu acțiuni în instanță, dar un verdict e un verdict”, a spus Lasconi.

Primarul USR încă în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, nu intră deocamdată sub incidența hotărârii partidului, pentru că Armand este doar urmărită penal în dosarul în care ANI a acuzat-o încă din 2022 că „s-a numit pe sine” manager de proiect cu fonduri europene și a încasat bani necuveniți. Clotilde Armand a fost trimisă în judecată în aprilie 2024, dar nu a primit nicio condamnare în primă instanță.

Urmărește-ne pe Google News