În fotografie, trei mercenari cu arme și banderole albastre pe cap pozează în fața unui vehicul blindat. „Băieții în Kursk”, este explicația pozei care a fost urcată pe Instagram pe 16 august.

În iulie, FOG a publicat o altă fotografie, geolocalizată de data aceasta în Donețk. Acesta arată un bărbat care asambla o dronă.

Iar într-o imagine din 26 februarie 2022, la 4 zile după declanșarea invaziei ruse, apare o mașină blindată avariată, iar în legenda era un emoji cu drapelul ucrainean.

Forward Observation Group a refuzat să comenteze implicarea sa în operațiunile din Kursk. „Întrebările ar trebui adresate conducerii SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei. Nu avem altceva de transmis”, a spus un reprezentant al companiei.

Însă într-una dintre cele 10 imagini încărcate după poza „suspectă” din 16 august, cei de la FOG preiau, pe pagina de Instagram, un articol de presă care vorbește despre prezența lor în regiunea rusă.

Ministerul rus de Externe a declarat că presupusa participare a companiei paramilitare private americane alături de forțele armate ucrainene în timpul incursiunii în regiunea Kursk „demonstrează implicarea SUA și că, prin urmare, mercenarii lor sunt considerați o țintă militară legitimă”.

Departamentul a avertizat că vor fi întreprinse „măsuri de investigație necesare pentru a aduce în fața justiției membrii companiei americane militare”.

Forward Observations Group (FOG) a fost fondată de fostul infanterist american Derrick Bales. În 2021, Bales și alți membri FOG s-au pozat alături de soldați ai batalionului Azov, în regiunea ucraineană Donbas. FOG a fost, de asemenea, implicată în aprovizionarea cu materiale medicale, echipamente și bani pentru luptătorii ucraineni și voluntarii străini.

 
 

Urmărește-ne pe Google News