Mesajul este unul de impact în contextul conflictului militar din Ucraina. Turner a solicitat administrației Biden să „clarifice” că implicarea Phenianului în războiul Rusiei cu Ucraina ar fi o „linie roșie pentru Statele Unite”. Comentariile lui Turner sunt de departe cele mai vehemente din partea unui politician american pe tema implicării soldaților nord-coreeni pe frontul din Ucraina.

Situația din Ucraina agită spiritele la nivel global. „Va avea impact nu numai în Europa”

SUA au confirmat public pentru prima dată că au dovezi că trupe nord-coreene se află în Rusia. „Dacă sunt cobeligeranţi, dacă intenţia lor este de a participa la acest război în numele Rusiei, aceasta este o problemă foarte, foarte gravă”, a spus secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. „Va avea impact, nu numai în Europa. De asemenea, va avea un impact şi în Indo-Pacific”, a subliniat şeful Pentagonului.

Declarația lui Austin a stârnit reacții în lanț în Statele Unite. „Acum că secretarul Austin a recunoscut în sfârșit că trupele nord-coreene se află în Rusia și se pregătesc să intre în conflictul cu Ucraina, administrația Biden-Harris trebuie să precizeze că intrarea trupelor nord-coreene în acest conflict reprezintă o linie roșie pentru Statele Unite”, a declarat Turner.

„Dacă trupele nord-coreene ar invada teritoriul suveran al Ucrainei, Statele Unite trebuie să ia serios în considerare luarea de măsuri militare directe împotriva trupelor nord-coreene”, a adaugăt diplomatul american.

Urmărește-ne pe Google News