„Îți mulțumesc că te-ai zbătut până în pânzele albe să lași atât de multe lucruri constructive în comunitatea și în țara în care te-ai născut și că ai reușit din plin. Ești eroul meu absolut, chiar dacă mulți au încercat și încearcă încă din răsputeri să îți anuleze fiecare merit”, a mai postat Ioana Mischie despre tatăl ei. Printre meritele pe care aceasta i le creionează lui Nicolae Mischie, se numără „prima și singura universitate de stat din județul Gorj, Universitatea “Constantin Brâncuși”, „peste 8500 de burse studențești pentru studenții din Basarabia”, „creșterea PIB pentru cadrele didactice din România”, „modernizarea și dotarea spitalului județean cu echipament tehnologic”, „reconsolidarea Coloanei Infinite” a lui Brâncuși sau „modernizarea unor licee din șase orașe din județul Gorj”.

„Îți mulțumesc că ai încercat să ne îmbărbătezi pe toți, chiar și atunci când ai fost condamnat, deși trăiai cel mai crunt coșmar din univers. Îți mulțumesc că după tot acest periplu care ți-a afectat sănătatea, imaginea și cam tot, ai continuat să crezi că dreptatea trebuie să existe. Îți mulțumesc că în ultimii ai, în urma tuturor chinurilor la care ai fost supus pe nedrept, care te-au îmbolnăvit, ai găsit puterea să lupți împotriva unor boli crunte, care pe alții i-ar fi răpus instant – accident cerebral, cancer, glioblastom, multe infecții aferente unei craniotomii. Îți mulțumesc că i-ai iubit și că i-ai iertat chiar și pe cei care te-au trădat, mințit, condamnat. Îți mulțumesc că ai fost și ești pentru mine cel mai puternic, curajos și corect om pe care îl cunosc. Îți mulțumesc că nu ai încetat să crezi în țara asta care te-a tratat cu foarte puțin din respectul pe care îl meritai. Îți mulțumesc ca ai fost și ai rămas un idealist convins. Ești cel mai minunat om din lumea mea”, i-a mai transmis Ioana Mischie tatălui ei.

Nicolae Mischie a încetat din viață la 73 de ani

Vă reamintim că fostul parlamentar Nicolae Mischie s-a stins din viață, duminică, la Spitalul Elias din București, în urma unei infecții severe.

Nicolae Mischie a fost deputat din partea PSD, președinte al Consiliului Județean Gorj și președinte al PSD. El a contribuit la înființarea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu. În schimb, Nicolae Mischie a fost primul care a primit titulatura de „baron“ ca urmare a modului autoritar de a conduce județul Gorj, în perioada în care s-a aflat la conducerea județului, notează sursa citată.

Alexandru Mischie, fiul fostului parlamentar, a spus că tatăl său a fost achitat în toate dosarele în care a fost judecat. În mai 2014, fostul baron local Nicolae Mischie a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Târgu Jiu. Nicolae Mischie a fost acuzat de afaceristul Clement Mocanu de luare de mită, pentru i-a facilita obţinerea unor contracte în minerit, în schimbul renovării unor imobile. După un proces de opt ani, Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare. A executat un an și trei luni, adică o treime din pedeapsă.

Nicolae Mischie s-ă născut pe 2 martie 1945 în satul Godinești, din județul Gorj, fiind cel mai mic dintre cei 15 frați. A copilărit și a absolvit școala generală in comuna natală, apoi a urmat cursurile Școlii Pedagogice din București în perioada anilor 1959-1965. Nicolae Mischie avea doi copii: Alexandru, care este medic în Franța, și Ioana, de profesie regizor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News