Vorbind despre mesajele care neagă pericolul pandemiei, doctorul timișorean spune că ar trebui să ne ferim atât de virus, cât și de aceste informații false răspândite în special pe rețelele de socializare.
“Îi rugăm să vină la noi în spital pe cei care nu cred, să le arătăm morții, să le arătăm pacienții din Terapie Intensivă, să le arătăm pacienții care se sufocă, sunt în insuficiență respiratorie, îi invităm la noi în spital. Ne putem lupta cu boala, dar nu ne putem lupta cu tot felul de teorii pentru care nimeni nu plătește”, ne-a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.
Zilnic, la spitalul de la Pădurea Verde, aflat încă din prima zi în prima linie în lupta cu Covid-19, mor unul sau doi oameni infectați cu SARS-Cov2. Însă și răspândirea falselor teorii este o crimă, spun cei care încearcă să le salveze viața celor care au luat coronavirusul.
“Eu, dacă fac o greșeală, eu plătesc la Colegiul Medicilor, la DNA, la DIICOT, oriunde plătesc, am fost la Curtea de Conturi, peste tot. Dar unul care promovează o idee falsă este adulat, este televedetă. Nu este corect acest lucru, aceste teorii false sunt o crimă”, a mai spus Oancea.
Spitalul din Timișoara este plin de bolnavi de Covid-19 pe locurile destinate pacienților cu coronavirus. Medicii au fost nevoiți să trimită ambulanțele la alte spitale din județ, pentru că nu mai aveau loc. S-au umplut și paturile de Terapie Intensivă, unde au ajuns în stare gravă și un bărbat de 50 de ani care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, un antiviral celebru în lupta cu SARS-Cov2, dar și un tânăr de 30 de ani.
63 de oameni au murit în județul Timiș după ce au fost infectați cu SARS-Cov2.
Cazurile noi de coronavirus au crescut pentru a treia zi consecutiv, ajungând vineri la un nou record, de 799 infectări confirmate în 24 de ore.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!