Două aeronave F-16 au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea

Astfel, conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană sub comandă naţională şi a fost notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea.

Pentru monitorizarea situaţiei au decolat două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

”Radarele au urmărit în permanenţă traseul ţintei, care a evoluat către municipiul Tulcea, semnalul radar cu această ţintă fiind pierdut în jurul orei 21.00, la 12 km NE de localitatea menţionată. În jurul orei 21.20, sistemele de supraveghere radar au indicat din nou un semnal de ţintă aeriană într-o zonă aflată la 2 km NV de Lacul Razim. Ţinta, cel mai probabil diferită de prima, a evoluat pe un traseu către localitatea Mihai Viteazu, judeţul Constanţa şi, ulterior, către localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea, unde a dispărut de pe indicarea radar, la 9 km NV de această localitate, în jurul orei 21.40”, a detaliat MApN.

Mesaj Ro Alert în județul Tulcea: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că, miercuri seara, a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord-est a judeţului, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Mesaj RO-Alert la Tulcea. FOTO: Replica Online

„Menţionăm că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei despre faptul că sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional, în zona de graniţă a României cu Ucraina”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

De asemenea, conform autorităților, „până în acest moment nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112”.

Prin mesajul RO-Alert cetăţenii sunt sfătuiţi să se adăpostească.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în casă departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, se arată în mesajul RO-Alert.

Urmărește-ne pe Google News