UPDATE ora 12.18: Nicio persoană din județul Tulcea nu a sunat la 112 ca să anunțe căderea unor obiecte din spațiul aerian pe teritoriul județului, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta”, Dan Năstase, pentru Agerpres.

„Mesajul a fost transmis la ora 6.41, iar până acum nu au fost înregistrate apeluri la 112 din partea populaţiei care să semnaleze căderea unor obiecte pe teritoriul judeţului”, a transmis purtătorul de cuvânt.

***

Știre inițială: Mesajul a fost primit de locuitorii din localitățile Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C. A. Rosetti, Sulina.

„Ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

Autoritățile spun că „mesajul transmis are rolul de a informa populaţia despre un potenţial pericol ca din spaţiul aerian să cadă obiecte, urmare a conflictului armat care se desfăşoară lângă graniţă”.

Reprezentanții ISU precizează că teritoriul României nu este vizat de atacurile lansate de Rusia și îi sfătuiesc pe locuitorii din zona de graniță „nu intre în panică, să sune la 112 şi să anunţe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României şi, să urmeze recomandările din mesaj”.

Începând din septembrie 2023, au fost înregistrate mai multe incidente în care bucăți din drone au ajuns pe teritoriul României ca urmare a atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene la Dunăre. Fragmente au fost identificate în județele Galați, Brăila și Tulcea.

Foto: MApN

Urmărește-ne pe Google News