„Ne distrug ca naţiune. Acesta este un genocid împotriva poporului ucrainean. Ne distrug proviziile de alimente, ne prind într-o blocadă, ca în vechiul Leningrad. Intenţionat, timp de şapte zile, au distrus infrastructura de importanţă vitală a oraşului. Nu avem electricitate, apă sau căldură”, au transmis autoritățile din Mariupol.

Oficialii orașului au transmis că încearcă să creeze un coridor umanitar pentru Mariupol, dar şi să refacă infrastructura.

„Sunt morți și răniți, dar nu pot fi luați de pe străzi, din case și din apartamente din cauza bombardamentelor”, avertiza miercuri, 2 martie, primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, care preciza că ofensiva rusă nu s-a oprit timp de 12 ore.

Mariupol, oraș-port situat pe malul Mării Azov, se află în regiunea Donețk, declarată independentă de președintele Vladimir Putin înainte de a declanșa invazia Rusiei. Forțele ruse speră să cucerească orașul pentru a finaliza un coridor terestru care ar lega Crimeea, anexată ilegal în 2014, de sudul Rusiei.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News