”Astăzi, 29 iulie, celebrăm Imnul Național, unul dintre simbolurile fundamentale ale statalității, independenței, suveranității și unității naționale, alături de Drapel, Stema de stat și Sigiliu”, a transmis șeful statului.

Revoluția de la 1848 a consfințit intonarea, pentru prima dată, pe linia melodică a compozitorului Anton Pann, a versurilor poemului patriotic scris de Andrei Mureșanu, arată președintele.

”Cântecul a avut un rol important în redeșteptarea speranței de mai bine și a demnității colective în momentele-cheie ale istoriei românești – Războiul de Independență, Primul și al Doilea Război Mondial și Revoluția din decembrie 1989, ceea ce a justificat pe deplin opțiunea alegerii sale ca imn național, în anul 1990.

În anul sărbătoririi a o sută de ani de la Marea Unire de la 1918, marcarea ”Zilei Imnului Național” constituie un bun prilej de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene și de a ne reafirma atașamentul față de principiile democrației și statului de drept”, mai declară șeful statului.

Klaus Iohannis susține că este convins că Inmnul Național, prin mesajul său ”vibrant”, o să inspire în continuare și solidaritate în jurul valorilor pe care s-a construit România modernă: ”libertate, dreptate, pluralism politic și respect față de lege”.

În sfârșitul mesajului său, șeful statului a urat ”La mulți ani Imnului Național! La mulți ani, România!”.


CITEȘTE ȘI: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/ În fața lui Dumnezeu, dar ascuns de oameni, preotul Dimitris plânge. Se pregătește să-și înmormânteze 40 de enoriași


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News