Într-o rară declarație video, difuzată de sabat, ziua de odihnă pentru evrei, Netanyahu nu a menționat direct atacul cu drone.

Filmat în timp ce se plimba printr-un parc, purtând ochelari de soare și un tricou polo de culoare neagră, premierul israelian a declarat în ebraică: „Acum două zile l-am eliminat pe criminalul în masă Yahya Sinwar (defunctul lider al Hamas – n.r.). Așa cum am mai spus, suntem într-un război existențial și continuăm până la capăt”.

Video: Mesajul premierului Benjamin Netanyahu
Sursa: X

„Sunt mândru de soldații noștri, sunt mândru de comandanții noștri și sunt mândru de voi, cetățenii Israelului”, a adăugat el, dând asigurări că „nimic nu îl va descuraja” în războiul său împotriva Hamas și Hezbollah, dar și împotriva Iranului.

O dronă lansată de Hezbollah din Liban a vizat duminică casa lui Netanyahu. Premierul israelian și soția sa nu se aflau acasă în momentul atacului. Nu există informații despre eventuale victime sau pagube.

Hezbollah a lansat trei drone spre Cezareea, însă doar una a ajuns la țintă. Celelalte două drone au fost doborâte.

Sistemul de avertizare al Israelului nu s-a declanșat în momentul atacului, la fel cum s-a întâmplat în cazul lovirii bazei militare de lângă orașul Binyamina. Armata israeliană a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele acestui nou eșec.

Urmărește-ne pe Google News