Un mesaj de îngrijorare a fost trimis la scurt timp după urcarea în avionul companiei Voepass. Rosana a scris că îi era teamă de zbor.

„Oamenilor, durează două ore. Vom ajunge pe ploaie. Mi-e atât de frică de acest zbor. Jur, avion vechi. E un scaun stricat, haos”, a scris tânăra, într-un mesaj trimis grupului de WhatsApp al familiei.

Rosemeire, mama Rosanei, a declarat că a încercat să-și calmeze fiica și a rugat-o să citească un psalm din Biblie. Femeia a aflat despre tragedie de la televizor: „Eram disperată de durere. Am început să alerg prin casă, urlând după ajutor”.

Rosana lucra de acasă, dar, o dată la două luni, participa la ședințe la compania pentru care lucra, în Toledo (statul Paraná). Se întorcea de la una dintre aceste întâlniri.

La scurt timp după accidentul în care au murit toate cele 62 de persoane aflate la bord (58 de pasageri, 4 membri ai echipajului), Agenția Națională braziliană de Aviației Civilă (Anac) a lansat o notă prin care informa că aeronava cu turbopropulsor, model ATR-72, era fabricată în 2010.

Se afla „în stare normală de funcționare, cu certificate de înmatriculare și navigabilitate valabile, pe lângă echipaj cu documentația la zi”. Raportul preliminar cu privire la accident este de așteptat să fie publicat în termen de 30 de zile.

Între timp, a fost recuperată „cutia neagră” a avionului care conţine înregistrările vocale ale echipajului şi datele de zbor.

Urmărește-ne pe Google News