„Aș dori, prin intermediul acestei scrisori, să îmi exprim din nou admirația sinceră pe care o am față de eforturile depuse de acest personal și față de profesionalismul manifestat, fie că este vorba despre infirmieri, medici, asistenți, ambulanțieri sau brancardieri, pe care am avut prilejul să îi cunosc la București în zilele de 5 și 6 noiembrie 2015. De altfel, la întoarcerea mea în Belgia, am împărtășit colegilor mei medici calitatea îngrijirii medicale pe care acei tineri pacienți au primit-o la locul evenimentului, în condiții foarte dificile. Nu îmi amintesc decât foarte vag aceste interviuri, care erau centrate pe problema infecțiilor și a deceselor înregistrate în rândul victimelor din clubul Colectiv”, a afirmat medicul belgian în scrisoarea sa.
Am admirat calitatea îngrijirilor medicale acordate acestor numeroase victime, cu arsuri foarte severe atât la nivel cutanat, cât și la nivel pulmonar, în toate unitățile de îngrijire intensivă din București. Am fost impresionați de capacitatea de îngrijire a unui număr atât de mare de arși în centrele de îngrijire intensivă din oraș, dar și de calitatea îngrijirii în prespital și în departamentele de urgență, în ciuda caracterului excepțional al acestui tip de traumatism. De asemenea, am fost mișcați și de nivelul ridicat de dotări, tehnice și medicale, al acestor centre de îngrijire și de atenția acordată respectării regulilor de igienă, în ciuda unei supra-aglomerări a paturilor și a stării de urgență’‘, a completat medicul.
Serge Jennes a precizat că cele opt victime grav rănite din București și transferate la Bruxelles erau purtătoare de bacterii multirezistente la antibiotice, iar când a vorbit despre acest lucru ”este posibil” să fi supărat pe cineva.