Dosarul său a fost întocmit de Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, prin Secţia Cercetare, Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, coordonată de drd. Dragoş Nicolae Dinescu.
Până la acest moment, Argeșul se mândreşte cu cinci titluri onorifice de Tezaur Uman Viu acordate de Ministerul Culturii creatorilor şi păstrătorilor valorilor tradiţionale româneşti.
Primul argeşean care a obţinut titlul de Tezaur Uman Viu a fost regretatul vătaf Petre Masala de la Stolnici, care a murit la începutul acestui an, lăsându-ne o moştenire valoroasă – arta călușului autentic, a precizat Consiliul Județean Argeș.
Al doilea titlu de Tezaur Uman Viu a fost acordat în anul 2022 Vioricăi Olivotto, cunoscută şi talentată ţesătoare de la Nucşoara, care impresionează prin creaţiile sale unice.
„În anul 2023, Argeşul şi-a îmbogăţit ladă de zestre cu încă două titluri de Tezaur Uman Viu, acordate în semn de recunoaştere a valorii inestimabile pe care meşterii noştri o aduc comunităţii. Este vorba despre Marilena Iosifaru – bunica de la Corbeni care îi învaţă pe copii să ţeasă, să coasă şi să realizeze păpuşi tradiţionale, şi Constantin (Tică) Vasile – ţiteraşul Văii Vâlsanului”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Arges.
Și județul Gorj are un nou reprezentant recunoscut ca Tezaur Uman Viu. Maria Tantan, din Tismana, a primit această distincție pentru covoarele oltenești țesute la război, care au ajuns să fie apreciate în întreaga lume.