Restructurarea afectează mai multe departamente ale companiei, inclusiv Instagram, WhatsApp și Reality Labs.

Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat pentru Reuters că anumite echipe sunt reorganizate pentru a se alinia cu obiectivele strategice pe termen lung și strategia de localizare a companiei.

„Aceasta include mutarea unor echipe în locații diferite și transferul unor angajați în alte roluri. În situațiile în care un rol este eliminat, depunem eforturi pentru a găsi alte oportunități pentru angajații afectați”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Numărul de concedieri

Deși raportul The Verge nu specifică numărul exact de locuri de muncă afectate, se menționează că acestea sunt în număr redus. Meta nu a oferit detalii suplimentare privind amploarea restructurării.

Într-un raport separat, Financial Times a relatat că Meta a concediat aproximativ 24 de angajați din Los Angeles pentru utilizarea necorespunzătoare a creditelor zilnice de masă în valoare de 25 de dolari.

Aceștia ar fi folosit banii pentru a cumpăra produse de uz casnic, inclusiv produse pentru acnee, pahare de vin și detergent de rufe.

Meta are o nouă strategie de eficientizare

Începând cu luna noiembrie a anului 2022, Meta a eliminat aproximativ 21.000 de locuri de muncă în cadrul strategiei de eficientizare a costurilor. Ulterior, CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat că 2023 este „Anul Eficienței” pentru companie.

În ciuda restructurărilor, acțiunile Meta au crescut cu peste 60% în acest an. Rezultatele financiare din al doilea trimestru au depășit așteptările pieței. Compania a emis o prognoză optimistă pentru trimestrul al treilea, indicând că investițiile în inteligența artificială pot fi acoperite de veniturile robuste din publicitatea digitală.

Urmărește-ne pe Google News