„Astăzi, temperaturile sunt foarte ridicate. În partea de sud a țării vom avea maxime de peste 10 grade Celsius, în măsura în care, în mod normal, noi ar trebui la nivelul întregii țări să înregistrăm temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade. Așadar, avem cu până la 9 grade peste normele climatologice.”, a explicat meteorologul Meda Andrei.
Meteorologul a precizat că temperaturile încep să scadă, dar vor rămâne peste normalul acestei perioade.
„(…) Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8…9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”, a mai spus acesta.
„Dacă ne referim la precipitații, astăzi, mâine, vom avea nebulozitate joasă, ceață și acestea vor fi cu precădere dimineața, noaptea, Așadar, cel mult izolat burniță, însă din noaptea de joi spre vineri și până spre mijlocul săptămânii următoare vom avea precipitații în vestul, în nordul, în centrul țării și foarte puține în partea de sud.”
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion
„O nouă încălzire va fi resimțită însă chiar în ziua de Crăciun. Data de 25 și 26 decembrie vor fi zile foarte calde, posibil chiar mai calde decât astăzi. Este adevărat că mai sunt câteva zile bune până la acea dată, iar lucrurile se mai pot schimba, dar în momentul de față vorbim strict de materialele de care dispunem în acest moment.”, a completat meteorologul.
Pentru Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și Moldova, acesta a precizat că vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, până în data de 24 decembrie. Acolo temperaturile vor fi ceva mai coborâte decât în partea de sud și de sud-est.
„La munte vor predomina ninsorile, astfel încât, până la Crăciun, stratul de zăpadă ar putea crește considerabil”, a mai spus meteorologul în exclusivitate la Antena 3 CNN.
Potrivit prognozei ANM pe patru săptămâni, și de Revelion vremea va fi mai caldă decât normalul acestei perioade, cu precipitații în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și în zonele montane aferente.