Este o „idee complet excentrică”, recunoaște Greenhill, dar este eficientă și nu a sesizat niciun inconvenient. Inginerul britanic și-a vopsit exteriorul ferestrelor cu iaurt ca să blocheze căldura.
Aplicat cu o rolă pentru vopsea, iaurtul se usucă rapid și reflectă lumina și căldura într-un mod similar cu ferestrele eficiente din punct de vedere energetic.
Greenhill a explicat că recomandă această soluție oamenilor care nu au resurse financiare pentru ferestre încastrate sau jaluzele exterioare mobile.
El consideră că ideea „nu este doar rentabilă, ci și o soluție alternativă pentru clădiri în care modificările nu sunt permise”.
Iaurtul se aplică ușor, nu miroase, nu atrage insectele, rezistă la ploaie usoară si poate fi indepărtat repede, cu o cârpă și apă.
Greenhill a avut ideea dintr-o anecdotă pe care a auzit-o la începutul carierei sale, în 1990, când lucra la firma de inginerie Max Fordham, cum că ferestrele de pe acoperișul muzeului Geffrye din Londra au fost acoperite cu iaurt, pentru a diminua căldura.
El a intitulat experimentul său un studiu „de soluții de bricolaj ieftine, în timpul valurilor de căldură”.
În timpul testului efectuat la propria sa casă, Greenhill a folosit diferite tipuri de iaurt și a constatat că doar iaurturile cu un conținut mai mic de grăsimi lasă soarele să treacă.
Acum, Greenhill vrea să-și testeze metoda într-un mediu științific și să afle cât de eficientă este de fapt.