Buză superioară, obraji, spate, picioare, mâini și degete – apariția părului în oricare din aceste zone ale corpului poate avea cauze genetice sau poate fi provocată de anumite medicamente ori de sindromul ovarian polichistic.
Dacă în trecut erau folosite metode naturale, precum epilarea cu zahăr, astăzi metodele de îndepărtare a părului nedorit sunt mult mai variate. Iată câteva dintre acestea:
1. Epilarea definitivă
Există mai multe metode prin care poți scăpa definitiv de părul inestetic de pe corp. Epilarea cu laser este cea mai cunoscută metodă de îndepărtare permanentă a firelor de păr. De regulă, o astfel de procedură durează între patru și șase sesiuni (este recomandat să fie realizate la cel puțin o lună distanță). Epilarea cu laser va reduce semnificativ părul nedorit, dar nu pentru întreaga viață. Ședințe ulterioare sunt necesare pentru a ține la distanță firele de păr inestetice.
Epilarea IPL funcționează în același mod ca cea cu laser, dar folosește mai multe lungimi de undă pentru a distruge rădăcinile de păr. Numărul de ședințe necesare depinde de grosimea părului și de dimensiunea zonei vizate. De exemplu, pentru zona axilei este nevoie de șase sesiuni, dar se vor observa efecte încă de la prima procedură.
Epilarea prin electroliză este cea mai veche metodă de îndepărtare definitivă a părului și presupune introducerea în piele a unor mici impulsuri de curent care vizează foliculii înainte ca aceștia să se dezvolte. Este un tratament eficient pentru orice zonă a corpului, și, în funcție de dimensiunea acesteia, o sesiune poate dura între 15 și 45 de minute.
Acestea sunt principalele metode pentru o epilare definitiva in Bucuresti pe care le poți încerca pentru a scăpa de firele de păr nedorite.
2. Epilare cu ceară
Una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a părului inestetic este epilarea cu ceară caldă. Această procedură poate fi realizată atât acasă, cât și la saloanele cosmetice. Pentru a obține rezultate cât mai bune, pielea trebuie să fie bine curățată înainte de epilare. Ceara se aplică în sensul creșterii firelor de păr și se îndepărtează foarte rapid în sens invers. Este important să nu fie încălzită mult prea tare, pentru că altfel va provoca arsuri la nivelul pielii.
Persoanele care au pielea sensibilă și nu suportă ceara caldă pot folosi benzi cu ceară rece. Rezultatele sunt asemănătoare.
3. Îndepărtarea părului cu aparatul de ras
Îndepărtarea părului cu ajutorul aparatului de ras este printre primele metode folosite pentru a scăpa de părul nedorit. Astfel este distrus părul de pe suprafața pielii, însă rădăcinile nu sunt îndepărtate, de aceea firele pot reapărea mult mai repede decât în cazul altor metode de epilare. Pentru a obține rezultate mai bune, este indicat să hidratezi zona de pe care vrei să îndepărtezi părul, înainte de a folosi aparatul de ras
Înțelegerea modului în care părul crește te poate ajuta să-l îndepărtezi mai eficient și să îi previi mai ușor formarea. Așadar, firele de păr cresc într-un ciclu continuu care conține trei faze: faza anagenă (de dezvoltare), faza catagenă (de tranziție) și faza telogenă (de repaus). Firele de păr rămân o perioadă de timp în fiecare fază, iar acest interval depinde de mai mulți factori, cum ar fi moștenirea genetică, hormonii și zona vizată. De aceea, atunci când alegi o metoda de îndepărtare a părului, este important să ții cont de toți acești factori.
Sursă foto: Maridav/ Shutterstock