Desfășurarea activității profesionale de acasă
Dacă vor să sporească productivitatea în cadrul propriei companii, angajatorii trebuie să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Un angajat care lucrează din confortul propriei locuințe va fi mult mai motivat decât unul care este nevoit să se deplaseze la birou. În primul rând, pentru că salariatul va face economii, pentru că nu va fi nevoit să se deplaseze la locul de muncă, deci va scuti banii pentru transport. De asemenea, munca remote îi va permite angajatului să își organizeze timpul așa cum dorește și să ducă task-urile la bun sfârșit după propriul program, fără să mai fie constrâns de un anumit interval. În plus, asta îl va determina să se implice mai mult și să fie mai eficient, pentru a câștiga mai mult timp liber. Un alt aspect important este faptul că angajații vor fi mai relaxați, iar stresul va scădea datorită confortului din casă, pentru că nu vor mai fi obligați să mănânce la o anumită oră, să aibă o anumită conduită vestimentară sau să asiste la diverse discuții în contradictoriu. Odată cu relaxarea și concentrarea sporită, productivitatea va crește și ea.
Motivarea angajaților: bonusuri și beneficii
Un angajat motivat și apreciat va fi, cu siguranță, mult mai implicat și nu își va dori să își caute alt job. De aceea, ca să își țină salariații motivați, companiile trebuie să ia niște măsuri care să le faciliteze viața de zi cu zi. Mai precis, firmele le pot oferi angajaților diverse bonusuri de performanță, măriri salariale sau alte beneficii. De exemplu, un astfel de beneficiu este un card cadou, o variantă modernă de bonus, care avantajează ambele părți. În timp ce angajatorul va avea parte de deductibilitate fiscală și scutire de contribuții sociale, angajatul se va bucura de o recompensă financiară, ca semn de apreciere pentru munca depusă. Companiile își mai pot motiva angajații cu altă serie de beneficii, precum abonamente la teatru, clinici private, săli de fitness, librării, cu vouchere de vacanță sau cu zile suplimentare de concediu.
Cursuri și traininguri de formare profesională
Un angajat mai bine pregătit, în care se investește profesional, va da un randament mai bun, iar asta va avea un impact pozitiv asupra productivității în cadrul firmei. În primul rând, unui salariat care dobândește cunoștințe noi în domeniul său de activitate îi va fi mult mai ușor să se adapteze la noi task-uri, mai ales la cele dificile. În plus, acesta se va simți privilegiat, pentru că firma la care lucrează investește în dezvoltarea sa profesională, ceea ce îi poate aduce o promovare în carieră. De asemenea, acesta nu își va dori să plece la o altă companie atât timp cât la locul de muncă actual are parte de cele mai bune condiții. De aceea, orice antreprenor ar trebui sa ia în considerare acest aspect și să își trimită angajații la cursuri de formare profesională dacă își dorește să obțină o productivitate crescută.
Alte beneficii pe care le-ar putea oferi angajatorii sunt decontarea transportului pentru angajați, atât pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun, cât și pentru cei cu mașină personală, și un program de lucru defalcat. De asemenea, aceștia pot opta pentru organizarea unui team building, atunci când va fi posibil din punct de vedere legal, sau să le ofere salariaților un mediu de lucru plăcut, sigur și relaxant. Astfel, productivitatea în cadrul companiei va crește, iar beneficiile vor fi de ambele părți.
Sursă foto: unsplash.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!