El a fost cel mai bine cunoscut pentru rolul său de salvamar în serialul TV de succes Baywatch, în care au mai jucat Pamela Anderson și Carmen Electra.

Newman a murit din cauza complicațiilor legate de boala Parkinson, potrivit PageSix. El a fost diagnosticat pentru prima dată cu această boală paralizantă în 2006, la vârsta de 50 de ani.

Newman a fost singurul actor din Baywatch care a lucrat ca salvamar în viața reală

El a apărut în 150 de episoade ale serialului, cel mai mult decât oricine altcineva din serial, cu excepția starului principal al serialului, David Hasselhoff.

Actorul a fost, de asemenea, pompier cu normă întreagă în timp ce juca în Baywatch. Lupta sa cu boala Parkinson a fost menționată în documentarul recent Baywatch: Moment in the Sun.

„Această boală terminală mi-a oferit mult timp de gândire, pe care poate nu mi l-am dorit, dar mi-a adus și înțelepciune”, a declarat Newman pentru People în luna august.

„Corpul meu s-a schimbat atât de încet încât abia dacă observ, dar îmi amintesc constant că boala Parkinson a devenit acum centrul vieții mele”, a adăugat el. Newman a mai spus: „Prețuiesc zilele în care am ocazia să fiu pe acest pământ cu familia și prietenii. Iau viața în serios”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Cariera în actorie a lui Newman

Serialul-fenomen care l-a făcut celebru pe Newman, „Baywatch” a fost difuzat din 1989 până în 2001 și a avut multe spin-off-uri și un film cu Priyanka Chopra.

De asemenea, Newman a apărut în filmul Enemy Action din 1999, alături de colegii săi C Thomas Howell și Louis Mandylor.

Thrillerul a fost despre doi ofițeri din Forțele Aeriene care urmăresc o bombă inteligentă de înaltă tehnologie furată.

Urmărește-ne pe Google News