Bonusurile de 1.500 de dolari de persoană sunt menite să recunoască „anul fiscal provocator și unic pe care Microsoft l-a terminat”, potrivit unui memo intern trimis de către Kathleen Hogan, directorul de resurse umane al Microsoft.
Colosul software are peste 150.000 de angajați la nivel global. Salariații eligibili sunt cei mai jos de postul de vicepreședinte, conform sursei citate.
Sunt excluși însă angajații unor subsidiare, respectiv cei ai rețelei profesionale LinkedIn, cei ai site-ului de programare GitHub și cei ai producătorului de jocuri video ZeniMax.
Un reprezentant al Microsoft a confirmat că societatea a dat un bonus, dar nu a confirmat suma.
„Ca un simbol al aprecierii noastre pentru conlucrarea ca un singur Microsoft în timpul unui an unic și provocator, suntem mândri să recunoaștem contribuția angajaților noștri cu un dar monetar unic”, a spus purtătorul de cuvânt.
Bonusuri de 200 de milioane de dolari la profituri de 53 de miliarde
În total, bonusurile cumulează 200 de milioane de dolari, potrivit estimărilor făcute de The Verge.
Suma este insignifiantă față de profiturile de 53 de miliarde de dolari realizate de Microsoft în 2020.
Mai multe companii au luat măsuri similare pentru răsplătirea angajaților în pandemie.
Bonusurile de pandemie, un trend
Retailerul Walmart, cel mai mare din SUA, a plătit în decembrie bonusuri totale de 388 de milioane de dolari în luna decembrie pentru „devotamentul” către clienți.
La rândul său, Amazon a acordat mici bonusuri pentru angajații săi part-time și cei cu program complet în mai multe momente ale pandemiei.
În martie 2020, Facebook a anunțat că va acorda câte o mie de dolari pentru fiecare dintre cei 45.000 de angajați ai săi.
De asemenea, multe companii au acordat angajaților diverse sume de bani pentru echipamente de lucru folosite în munca de acasă.