Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Piscu Vechi, judeţul Dolj, au oprit pentru un control, miercuri după-amiază, un autoturism în care se aflau doi cetăţeni români, „care nu îşi justificau prezenţa în zonă”.

„În urma legitimării acestora și a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparțineau”, a transmis Poliția de Frontieră.   

A fost declanșată o acțiune de căutare, pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetația din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane, 15 bărbați și 4 femei.

S-a constatat, în urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, că sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani, care au traversat Dunărea cu o ambarcaţiune și intenţionau să intre ilegal în România, ca apoi să ajungă în țări din vestul Europei.

Cei doi cetățeni români sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar cei 19 sirieni, care au săvârșit infracțiunea de intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat, au fost preluați de autorităţile bulgare, „în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”.

FOTO: Poliția de Frontieră

Urmărește-ne pe Google News