Aproximativ 560 de persoane au fost rănite în urma acestor atacuri violente, inclusiv 43 de copii, potrivit unor date prezentate de executiv, care a condamnat puternic aceste violenţe înregistrate în Germania.
”Acei oameni care şi-au părăsit ţara şi au căutat protecţie aici au dreptul la un adăpost sigur”, se arată în răspunsul semnat de executivul german la o interpelare a Bundestagului.
Date privind atacurile asupra migranților:
- 3.533 de atacuri asupra migranților și asupra adăposturilor pentru solicitanți de azil
- 2.545 de atacuri individuale asupra unor migranți
- 560 de oameni au fost răniți, printre care 43 de copii
- 988 de atacuri asupra locuințelor și adăposturilor pentru solicitanții de azil
- 217 de atacuri asupra organizațiilor care îi ajută pe refugiați și asupra voluntarilor
Un număr total de 2.545 de atacuri individuale asupra unor refugiaţi au fost înregistrate în anul 2016. Nu există pentru moment o comparaţie cu datele înregistrate în anii anteriori, întrucât abia în ultimul an actele de violenţă împotriva migranţilor au fost înregistrate separat de infracţiunile cu motivaţie politică.
De asemenea, există şi 988 de incidente în care au fost atacate locuinţe ale refugiaţilor sau adăposturi pentru solicitanţii de azil, inclusiv prin incendiere. Prin comparaţie, în 2015 au existat peste 1.000 de atacuri, iar în 2014 autorităţile au înregistrat 199 de asemenea atacuri asupra unor clădiri în care locuiau solicitanţii de azil din Germania.
În 2016, numărul migranţilor ajunşi în Germania a scăzut dramatic la 280.000 de persoane, în special ca urmare a închiderii graniţelor din Balcani şi a semnării unui acord între UE şi Turcia. Asta înseamnă o scădere cu 68% comparativ cu anul 2015, când în țară au sosit 890.000 de oameni în căutare de refugiu.
Principalele atacuri asupra refugiaților și adăposturilor:
- Decembrie 2015 – 12 oameni au fost răniți în urma unui incendiu care a izbucnit la două hosteluri folosite pentru cazarea refugiaților din Wasserstein, Bavaria
- Ianuarie 2016 – o grenadă a fost aruncată într-un adăpost din localitatea Villingen-Schwenningen în care se aflau 170 de migranți, însă aceasta nu a explodat
- Februarie 2016 – O clădire din Bautzen, construită pentru a găzdui migranți, a fost distrusă în urma unui incendiu. Potrivit autorităților, mai mulți martori s-au bucurat când au văzut clădirea în flăcări și au încercat să-I oprească pe pompieri să intervină
- Septembrie 2016 – confruntări între refugiați și un grup de simpatizanți ai dreptei. În incidente au fost implicați aproximativ 80 de cetățeni germani și aproximativ 20 de solicitanți de azil
Politica Germaniei privind migranții va fi, cu siguranță, un subiect foarte important în perioada următoare, având în vedere că în țară au loc alegeri legislative, în luna septembrie. Angela Merkel va încerca să obțină cel de-al patrulea mandat, însă va trebui să-l învingă pe rivalul Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European, care a început să urce tot mai mult în sondaje.
Citește și: Germania oferă bani refugiaților dispuși să se întoarcă în țările lor
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!