A doua zi după scandal, şeful Secţiei 26 a dispus ca, în baza declaraţiilor echipei de la Libertatea, să dea avizul pentru declanşarea cercetărilor. Practic, oamenii legii s-au autosesizat în acest caz. Atât furtul calificat, cât şi distrugerea sunt infracţiuni grave, care presupun ani buni de puşcărie. Din păcate pentru Mihaela Rădulescu, situaţia ei se poate agrava dacă vor apărea elemente care să ducă la conturarea infracţiunii de tâlhărie, o faptă mai gravă, care implică violenţa. În acest moment, vedeta Antenei 1 nu este urmărită penal.
Urmează ca, după ce poliţiştii vor finaliza verificările, procurorii să decidă dacă vor declanşa sau nu urmărirea penală împotriva Mihaelei. Chiar în noaptea scandalului, cei doi angajaţi ai ziarului Libertatea au fost amprentaţi, iar maşina redacţiei, “periată” de criminalişti. Aceştia au găsit în autoturism trei amprente proaspete care nu aparţineau nici unuia dintre colegii noştri.
Pedepse de până la 10 ani
Furtul săvârşit într-un loc public şi în timpul nopţii se pedepseşte, conform articolului 250 din Codul penal, cu închisoare de la un an la 10 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi furtul unui act care serveşte legitimării sau identificării unei persoane. Potrivit articolului 263 din Codul penal, “distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia (…) se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu zile-amendă”. În acelaşi timp, acelaşi articol precizează că “distrugerea în totul sau în parte a unui act autentic sau sub semnătură privată” (n.r. – cum este o legitimaţie de serviciu) care nu aparţine făptuitorului se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!