Cetățeanul norvegian a fost păcălit cu o sumă uriașă de bani de niște vecini din Pantelimon ai Sabinei. Tânăra de 32 de ani se cunoștea cu scandinavul, care o ajutase de mai multe ori, după ce a găsit-o cerșind pe stradă, alături de fiul ei, mai scrie Antena 3.
Norvegianul a povestit că a întâlnit-o pe Sabina în 2016 și a ajutat-o să se mute și să își găsească un loc de muncă decent.
Când am întâlnit-o era o cerșetoare. Am ajutat-o să își găsească un loc unde să stea și i-am găsit un loc de muncă la un restaurant. Mai târziu și-a dat demisia și a început să lucreze la un club, lucru care nu mi-a plăcut. Era o fată fără stare și o fată traumatizată.
Dag Langerud, la Antena 3:
Acesta a explicat că la clubul la care s-a angajat ulterior, Sabina nu lucra ca prostituată și că era o femeie decentă. Iar el, Dag Langerud, a fost victima unor escroci români care, între 2016 și 2019, au reușit să îl lase fără 100.000 de euro.
Norvegianul a fost păcălit de falși polițiști, avocați și procurori
Totul a început cu o așa-zisă propunere de afaceri pentru cetățeanul norvegian, din partea unor tineri din Pantelimon, membri ai unei grupări de infractori.
Norvegianul este asistent medical de profesie, dar și muzician, motiv pentru care merge în turnee, în toată lumea, cu orchestra în care cântă. Astfel, bărbatul a căzut în plasa escrocilor din Pantelimon, Jilava și Giurgiu și le-a dat o sumă de bani pentru a începe o așa-zisă afacere.
A fost însă înșelat și a încercat să își recupereze banii. Escrocii și-au făcut conturi false pe rețelele de socializare și se dădeau drept polițiști, avocați sau procurori. Astfel, aceștia, sub pretextul că îi vor recupera banii pierduți, îi cereau alți bani. Așa a ajuns cetățeanul norvegian să piardă în total 100.000 de euro.
Sabina a făcut singură o anchetă, ca să afle cine sunt escrocii
Bărbatul a povestit că, pentru a-l ajuta să descopere cine sunt cei care l-au stors de bani, Sabina a făcut o anchetă și nu i-a fost greu să afle vinovații, mai ales că unii dintre ei locuiau lângă ea, în Pantelimon. Tânăra de 32 de ani îi trimitea bărbatului poze cu casele celor despre care ea afla informații că ar fi implicați în escrocherie și chiar le căuta prin gunoi pentru a le afla adevăratele identități.
Așa a aflat că cei care l-au înșelat pe norvegian au spălat banii și au investit în Marea Britanie. Bărbatul le-a făcut plângere și în România, și în Marea Britanie, fiind deschise dosare în ambele țări. Iar Sabina era martor în aceste anchete.
Ucisă, dezbrăcată și arsă într-un geamantan, pe câmp
Mihaela-Sabina Mircea, 32 de ani, a sfârșit ucisă, băgată într-o valiză și incendiată pe un câmp, între localitățile Valea Plopului și Ghimpați, în județul Giurgiu, pe 30 octombrie.
Șapte zile mai târziu, în baza amprentelor de la mână, anchetatorii au primit, din Spania, identitatea Sabinei, aceasta fiind amprentată acolo, într-un dosar de furt.
Până în acest moment, anchetatorii nu l-au prins pe criminal, dar una dintre piste este cea legată de dosarul de înșelăciune în care Sabina era martor-cheie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro