Inițiativa aparține consilierilor Uniunii Salvați România (USR) și urmează să fie discutată miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, așa cum rezultă din ordinea de zi a ședinței stabilite pentru 28 martie.

„Ca filosof şi eseist, a avut o activitate publicistică remarcabilă. Mihai Şora a avut o contribuţie importantă în societatea românească prin activitatea sa profesională desfăşurată în cadrul Editurii de Stat pentru Literatură şi Artă (redactor-şef între anii 1954 – 1969), unde s-a remarcat ca fiind fondatorul unei noi colecţii de cărţi,

Totodată, consilierii USR menționează Mihai Șora a fost primul ministru al Învățământului după căderea comunismului, în Guvernul condus de Petre Roman. Șora și-a dat demisia „în semn de protest față de mineriadele din 13-15 iunie 1990, fiind singurul ministru din Guvern care a făcut acest gest de onoare, refuzând apoi să mai ocupe funcții în cadrul administrației de stat”.

Membru de onoare al Academiei Române, filosoful, în vârstă de 101 ani, a semnat recent inițiativa legislativă „Fără penali în funcții publice”.

În noiembrie 2017, Mihai Șora a protestat la Alba Iulia, faţă de modificările fiscale adoptate de Guvern şi faţă de noile legi ale Justiţiei.

Mihai Șora, care a fost turnat la Securitate de propriul fiu, a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” de președintele Klaus Iohannis, în septembrie 2016.

sursă foto: Hepta


Citește și VIDEO/Migrația anotimpurilor dă peste cap recoltele românilor. Ce soluții avem pentru salvarea culturilor


 

Urmărește-ne pe Google News