Anunțul privind intrarea în acest top a fost dezvăluit la acea vreme chiar de Mihai Șora, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„M-am dus iute să verific (știut fiind că nu tot ce zboară pe internet se mănâncă). Și, da, se pare că urc în clasament (condoleanțe familiilor îndoliate), iar japonezii sunt redutabili. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră”, a scris Mihai Șora, pe 30 iunie 2021, pe Facebook.

Mihai Șora este prezentat ca eseist și filozof român, în clasament.

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916, în comuna Ianova, din județul Timiș, în familia preotului ortodox Melentie Șora.

După Revoluția din decembrie 1989, Mihai Șora a fost membru fondator al Grupului de Dialog Social și al Alianței Civice. În 1990, a fost numit ministru al Învățământului, în primul guvern provizoriu condus de Petre Roman. Solidar cu Piața Universității, a demisionat din funcție, după mineriada din iunie 1990.

Printre cele mai apreciate opere ale lui Mihai Șora se numără „Sarea pământului” (1978), pentru care a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor, „A fi, a face, a avea” (1985), „Eu & tu & el & ea sau Dialogul generalizat” (1990).

Urmărește-ne pe Google News