Iubește mâncarea boierească
Mihai Tatulici spune că nimeni nu mai gătește ca la 1900. Nici măcar rețetele de murături nu se mai respectă. „Oamenii preferau mâncărurile străvechi, pentru că sunt naturale. Azi aleargă ca proștii după bio. Mâncărurile străvechi erau toate bio, pentru că nu nenorocisem încă natura. Am găsit o carte de bucate într-un pod, e de la 1900, am îmbrăcat-o în piele ca formă de respect pentru ea(…) Bucătăria românească s-a simplificat. A devenit un fats-food amărât”, spune jurnalistul.
Fostul prezentator de televiziune spune că este un mare consumator de tocănita de vită cu mămăliguța şi castraveți murați. „Știți care e cea mai veche mâncare românească? Coliva este cea mai veche! O descrie geograful grec Strabon, în anul 76 înaintea erei noastre. Mei înmuiat în apă caldă cu miere de albine şi nucă pisată. Asta era coliva” spune Mihai Tatulici
Carte nouă cu ocazia Centenarului
„E un foileton îngrozitor din toată experiența mea de 40 de an de circulat prin România ca reporter, în care fac o analiză antropologică a ceea ce este România astăzi: stat incoerent, societate incoerentă. Cartea prezintă cazul căderii copiilor în fântâni: 1.100 au căzut din fântăni. Ca să îi scoatem din fântâni, a costat 6 milioane de euro. Statul român nu e în stare să facă reglementări pentru pus capac și lacăt la fântâni. Apoi, e o analiză a instituțiilor statului”, mai spune Mihai Tatulici despre cartea sa, „Am un interes personal: România”
Jurnalistul a fost invitatul Libertatea LIVE. Interviul său îl puteți urmări aici:
CITEŞTE ŞI
VIDEO EXCLUSIV/ Cătălin Măruță a dezvăluit cum se împart treburile în familie și ce au de gând cu al treilea copil
VIDEO EXCLUSIV/ La 83 de ani, Szolt Kerestely, cel mai prolific compozitor român, împarte cântăreții în două tabere: ”Cine nu a colaborat cu mine, nu e artist în muzica ușoară”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro