În comunicatul de presă emis sâmbătă, procurorii din Marea Britanie au declarat că un bărbat de 58 de ani se numără printre cei trei bărbați reținuți, joi, la o „reședință de mai multe milioane de lire” din Londra. Toți cei trei bărbați au fost eliberați pe cauțiune, a spus agenția.

Mihail Fridman, principalul investitor din spatele Alfa Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții private din Rusia, se află pe lista sancțiunilor implementate de UE pentru invadarea Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin. UE l-a numit pe Fridman, în vârstă de 58 de ani, „un finanțator rus de top din cercul apropiat al lui Putin”, când l-a plasat pe lista sancțiunilor la sfârșitul lunii februarie.

Alfa Group a emis o declarație sâmbătă în care afirmă că Fridman nu este arestat, dar nu a precizat dacă Fridman a fost eliberat pe cauțiune, potrivit unei relatări făcute de Radio Europa Liberă.

TASS și-a bazat relatarea despre reținerea oligarhului rus pe ceea ce a descris ca fiind o sursă apropiată lui Fridman. Sâmbătă, Ambasada Rusiei la Londra a anunțat că solicită mai multe informații despre reținerea celor trei persoane.

Urmărește-ne pe Google News