Mihail Vlasov a fost găsit vinovat că a intervenit pentru promovarea în Parlament a unui proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. La Curtea de Apel Bucureşti, Mihail Vlasov fusese achitat pe motiv că „nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiuni”.
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihail Vlasov a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2015, fiind acuzat că, în februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a cerut unui deputat să promoveze un proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Mihail Vlasov, trimis în judecată într-un al treilea dosar
Procurorii DNA l-au trimis în judecată într-un al treilea dosar pe Mihail Vlasov, la data faptelor președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, în prezent deținut în altă cauză.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, el este acuzat de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase (11 acte materiale), delapidare (17 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (nouă acte materiale), în formă continuată.
DNA susține că, în perioada 2008 — 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcția deținută și de influența dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta.
Mai mult, Vlasov ar fi luat bani din casierie și i-ar fi pierdut la jocuri de noroc.
„Mihail Vlasov și-a însușit sume de bani din bugetul CCIR, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din ‘Fondul la dispoziția biroului de conducere/Fond la dispoziția președintelui, prevăzut în bugetul CCIR, ridicată în numerar, pe bază de dispoziții de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al CCIR, prin plăți efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie”, se arată în comunicat.