Şocaţi de moartea Roxanei Briban, colegii sopranei susţin că aceasta nu a fost ajutată la timp să depăşească depresia in care intrase. Mihnea Lamatic, prim-solist al Operei Naţionale, a vorbit în exclusivitate pentru Libertatea despre problemele artistei.

Mihnea Lamatic ne-a povestit că Roxana era foarte talentată şi apreciată de toţi colegii. “Problemele ei au apărut în ultimul timp şi ea chiar a dispărut vreme de câteva luni. Când s-a întors, la ultimul spectacol pe care l-am avut cu ea, «Văduva veselă », prin mai, anul acesta, Roxana nu mai putea să urmărească textul. Nu avea probleme de voce, ci era clar o depresie. Am stat de vorbă cu ea încercând să o ajut şi mi-a spus că în preajma Crăciunului 2009 ar fi căzut pe scări la Mall Băneasa şi că a fost inconştientă timp de două săptămâni. A susţinut că de atunci are probleme, insomnii şi că ia pastile, dar degeaba”, a mărturisit şocat Lamatic.

Nu se mai putea concentra

“Venise de la Viena, unde avusese aceeaşi problemă în «Boema », iar directorul Ioan Holender i-a reziliat cele două spectacole spunându-i că are nevoie de o perioadă de odihnă. Probabil că toate acestea şi-au pus amprenta şi depresia ei s-a adâncit. Eu cred că soţul e principalul vinovat. El a văzut primul ce se întâmplă cu ea, dar nu a făcut nimic să o ajute, ba chiar a exploatat- o. Pentru el, Roxana era găina cu ouă de aur. Ea nu avea pe nimeni altcineva decât pe soţul ei şi asculta tot ce-i spunea el, criticile şi părerile lui”, a povestit prim-solistul. El a mai precizat că Roxana a fost o artistă foarte iubită la Operă, dar colegii nu puteau să o ajute mai mult decât familia ei.

A fost ţinută departe de familie?

Cristina, o nepoată a artistei, a trimis la Kanal D un comunicat de presă prin care a explicat faptul că mama, fratele şi două nepoate ale Roxanei au fost îndepărtate de către Alexandru Briban. “Mama Roxanei trăieşte, nu a fost niciodată bolnavă psihic, aşa cum s-a spus. Am păstrat legătura cu soprana până acum trei ani când, de câte ori sunam, răspundea el şi spunea că Roxana nu poate vorbi. Tata, adică fratele ei, a aflat de sinuciderea ei de la televi- zor”, a explicat Cristina.

A zis pe Facebook că «e singur»

Marţi seară, după ce şi-a îngropat soţia, Alexandru Briban şi-a schimbat statutul civil pe profilul de Facebook din “căsătorit” în “singur”. Mai mult, Briban spune că e interesat de “femei”, “o relaţie” sau “întâlniri”. După ce mai multe persoane l-au condamnat pentru gestul său, Briban şi-a schimbat din nou statutul civil, din “singur” în “văduv”.

Vrea să-i doneze hainele fanilor săi

Soţul Roxanei Briban a anunţat în cadrul emisiunii “Acces Direct”, de la Antena 1, că intenţionează să doneze toate hainele şi accesoriile pe care le-a purtat aceasta fanilor ei. “Voi împărţi fanilor tot ce vedeţi aici”, a spus Briban, prezentând dulapurile pline-ochi cu toate lucrurile sopranei care s-a sinucis.

Urmărește-ne pe Google News