În acest sens, bucureștenii au inițiat o petiție online denumită “Politehnica, parc public”, fiind strânse până în acest moment peste 2.600 de semnături.

Rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu, spune că această decizie a fost respinsă de Consiliul de Administrație al instituției din cauza furturilor și a distrugerilor.

“UPB este singura care asigura întreținerea campusului, din bugetul propriu, fără sprijinul niciunei alte autorități sau instituții. Până la criza sanitară, parcul era deschis publicului (care folosea inclusiv toaletele din clădiri). Politehnica a înregistrat în decursul anilor multiple distrugeri, furturi etc. în campus, toate acestea fiind suportate de către universitate”, a spus Mihnea Costoiu pentru G4Media.

“Am supus solicitarea Consiliului de Administrație al UPB, care încă nu a fost de acord cu deschiderea”, a adăugat acesta.

Mihnea Costoiu a precizat că se analizează în continuare posibilitatea de redeschidere a parcului, însă hotărâtor în această privință va fi răspunsul primarului sectorului 6, Gabriel Mutu.

“Cu toate acestea, analizăm, în această perioadă, în care numărul infectărilor a crescut foarte mult, posibilitatea deschiderii parcului. Această analiză o realizăm după o discuție cu dl primar Gabriel Mutu, în speranța că primăria se va implica alături de UPB în rezolvarea unor probleme generate de prezența unui număr mare de oameni în campus”, a mai spus Mihnea Costoiu.

Rectorul UPB a mai afirmat că nu cunoaște ca vreo instituție publică să vreo pună la dispoziție curtea proprie pentru publicul larg, în condițiile în care “parcul Politehnicii este de fapt campusul universității, proprietatea privată a universității”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News