Mircea Duşa a spus, citat de Mediafax, că exerciţiul Wind Spring 15 din Poligonul Smârdan, dar şi cele din Poligonul Mihai Bravu şi Baza Aeriană Câmpia Turzii contribuie la perfecţionarea tehnicilor de luptă şi la interoperabilitatea militarilor statelor participante.
„Astăzi a avut loc o defăşurare impresionantă de forţe prin participarea a peste 2.000 de militari şi 400 de trasportoare blindate şi tancuri. La exerciţiu participă militari din România, SUA, Regatului Unit al Marii Britanii şi Republicii Moldova. După cum mi-au raportat comandanţii, misiunile de luptă au fost îndeplinite. Acest exerciţiu priveşte perfecţionarea tehnicilor de luptă şi interoperabilitatea militarilor statelor participante. În cursul dimineţii, am participat în Poligonul Mihai Bravu la un exerciţiu de pregătire al militarilor din Brigada de rachete sol-aer, în care s-a testat capacitatea operaţională a peste 200 de militari şi a mijloacelor din dotare cu privire la sistemul de apărare antiaeriană. De asemenea, la Baza Aeriană Câmpia Turzii continuă exerciţiile de pregătire comună a militarilor de la forţele aeriene române cu militari din SUA, iar în Poligonul Smârdan şi la Baza Kogălniceanu continuă exerciţiul acesta de pregătire în comun început pe 16 şi până în 30 aprilie”, a declarat Mircea Duşa, citat de Mediafax.
La exerciţiul Wind Spring 15, care se desfăşoară între 16 şi 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK), judeţul Constanţa, participă, conform acelorași surse, peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.
La exerciţiul Wind Spring de la Poligonul Smârdan participă efective din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor într-un număr de peste 1.300 de militari şi 400 de mijloace tehnice, o Companie de vânători de munte din cadrul B.30 VM „Dragoslavele” Câmpulung Muscel, o companie de Război Electronic/Brigada de Informaţii Militare, 350 de militari americani din cadrul Regimenului 2/2 Cavalerie/SUA, 120 de militari britanici, precum şi un pluton de infanterie aparţinând armatei Republicii Moldova format din 26 de militari. În cadrul exerciţiului, participă şi o escadrilă formată din opt aeronave (patru elicoptere IAR 330 Puma Socat şi patru avioane AR 99 Şoim) din cadrul Bazei 95 Aeriene.
 
 

Urmărește-ne pe Google News