După ora 19.00, în fața Operei din Timișoara s-au adunat mii de protestatari. În Piața Victoriei din Timișoara s-a cântat Imnul Național, dar și o melodie compusă de Călin Goia, component al trupei Voltaj, dedicată protestelor din România, din aceste zile.


Foto: opiniatimisoarei.ro
Bistrițenii s-au adunat  în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a continua protestul față de actele normative adoptate de guvern în legătură cu grațierea și modificarea Codului Penal. Mulți dintre cei prezenți au ieșit în stradă și miercuri seara, însă au venit și oameni care spun că nu au mai protestat de la Revoluția din decembrie 1989. Printre aceștia, o bunică de 73 ani, însoțită de soțul său și de nepoțica de zece ani.  ”Suntem dezgustați de guvernul acesta, de modul cum a procedat să dea ordonanța de urgență care chiar nu avea nici o urgență și nici un interes general. Am venit și cu nepoata, să o educăm civic, pentru că de pe acum se poate forma un copil. Am mai participat la proteste doar la Revoluție”, a spus femeia, potrivit Agerpres.

Printre mesajele afișate de către protestatari pe pancarte s-au numărat: ”Abrogați și plecați”, ”Vă pasă de România?”, ”Care e urgența?”. De asemenea, oamenii au scandat ”Hoții”, ”Rușine”, ”DNA să vină să vă ia”, agitând steaguri tricolore și folosind vuvuzele și fluiere.

Craiovenii s-au strâns, joi seara, în Piața ”Mihai Viteazul” din centrul Craiovei, în jurul orei 19.00, la protestul împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale. Protestatarii au început să se strângă în Piața ”Mihai Viteazul” începând cu ora 18.00. Aceștia purtau pancarte cu mesaje precum ”Vrem abrogare: altă întrebare”, ”Ignoranța, minciuna, prostia și hoția distrug România. Jos Guvernul!”, ”Gratii, nu grațiere”, ”Jos Guvernul!”. La fel ca și miercuri seara, manifestanții au huiduit, au fluierat și au scandat lozinci antiguvernamentale, în timp ce mașinile care treceau pe strada A.I.Cuza claxonau în semn de solidaritate cu aceștia.

Mii de protestatari s-au strâns și în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, joi seară. De asemenea, valurile de studenți din Hașdeu au început să se apropie de centru.


Foto: stiridecluj.ro
Protestele împotriva recentelor modificări legislative privind abuzul în serviciu și grațierea promovate de Guvern s-au reluat joi, pentru a două zi consecutiv și la Zalău. Mobilizarea s-a făcut, ca și în ziua precedentă, prin intermediul unor evenimente create pe Facebook.

”Democrația este puterea poporului bine informat. Oamenii cu bun-simț nu mai tolerează hoția. Nu vom lăsa să ne râdă în nas infractorii. Nu vă vom lăsa să duceți până la capăt jaful secolului! Astăzi, cetățenii Zalăului ies în stradă, ca să apere democrația și să spună un NU categoric noilor ordonanțe cu dedicație pentru interlopii din politică. Hai la ora 18,00 pe platoul de marmură din centrul Zalăului. Nu există vreme rea, doar haine nepotrivite!”, se arată pe pagina unuia din aceste evenimente.

Continuă protestele și în Sibiu, în Piața Mare. Un grup de studenţi s-a alăturat protestului. Ei strigă ”Studenţii se ridică, Ordonanţa pică” sau ”Astăzi la protest, mâine la examen”.

Foto: tribuna.ro

Oamenii au protestat joi seara, pentru a doua seară consecutiv, în centrul municipiului Miercurea Ciuc față de adoptarea proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale. În ciuda frigului și a ceții dense, oamenii au venit pentru a-și exprima nemulțumirea față de felul în care Guvernul a luat această decizie, toți solicitând retragerea ordonanței de urgență. Unul dintre tinerii prezenți pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc a venit însoțit de fiul său, de cinci luni, și a spus că în acest moment, în urma deciziilor luate de Guvern, sunt în joc atât viitorul său cât și al copilului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News