Omul de afaceri israelian este dat în urmărire, fiind condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”.

Acum, după ce a fost reținut, Beny Steinmetz va fi prezentat în fața procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena, potrivit acelorași surse.

„Persoana este reținută, urmând a fi prezentată în fața procurorului de pe lângă Curtea de Apel Atena”, au precizat sursele Libertatea.

În 31 august 2023, el a fost reţinut în Cipru, în baza mandatului emis de autorităţile române. Atunci, el a fost eliberat din arest după o săptămână. În 5 noiembrie 2023, Curtea de Apel din Cipru a respins extrădarea sa.

În noiembrie 2023, Beny Steinmetz a fost pus în libertate, după ce Curtea de Apel din Cipru a respins extrădarea în România. 

În decembrie 2020, Curtea de Apel București a emis un mandat de executare a pedepsei prin care Beny Steinmetz a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat în 17 decembrie verdictul final în dosarul retrocedării Fermei Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar prinţul Paul – trei ani şi patru luni.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. ÎCCJ i-a obligat pe cei condamnaţi la plata mai multor sume de bani.

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), „în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe al României”.

Urmărește-ne pe Google News