”Având în vedere recentele creșteri ale acțiunilor pe burse și banii dați cu ușurință către corporații, răspunsul public pentru plata neadecvată a directorilor ar putea deveni urât”, a scris Cuban, vineri, pe Twitter.
”În mod particular, dacă vorbim de o companie care a închis magazine, a concediat oameni sau a redus salariile”
Mark Cuban:
Vară de proteste
Cu alte cuvinte, oamenii care s-au văzut deodată șomeri sau cu veniturile tăiate în timpul pandemiei s-ar putea să nu privească cu ochi buni salariile și bonusurile șefilor.
Acest lucru ar putea duce la boicoturi, revolte, critici în presă și pe rețelele sociale, afectând în final vânzările companiilor și reputația acestora.
Plata pornind de la angajații de jos, nu de la vârf
Cuban a mai spus că firmele ar trebui să își restructureze modelele de plată și să acorde bani pornind de la nivelul de bază în sus, nu de la vârf în jos.
Acesta a mai spus că societățile ar trebui să acorde acțiuni tuturor salariaților.
”În caz contrar brandul tău și afacerea ar putea fi zdrobite”, a punctat Mark Cuban, care este și participant în emisiunea ”Shark Tank” (Acvariul cu rechini – n.r.), un reality show difuzat pe postul american ABC.
Averea sa a ajuns la 4,3 miliarde de dolari
Cuban a devenit miliardar în timpul bulei dot.com, când a fondat portalul video Broadcast.com împreună cu un partener de afaceri și l-a vândut către Yahoo în 1999 cu 5,7 miliarde de dolari.
Potrivit revistei americane Forbes, aesta are acum o avere estimată la 4,3 miliarde de dolari.
Acum el investește în companii focusate pe misiuni sociale, precum Luminaid – care furnizează soluții electrice pentru zonele afectate de dezaste naturale și Mahmee – o companie concentrată pe service de sănătate oferite mamelor.