Bărbatul este acuzat că a suspectat mai mulți oficiali din statul african Guinea, unde se ocupă de exploatarea minieră de minereuri feroase.  Locuința acestuia, precum și birourile sale au fost percheziționate de autorități, potrivit sursei citate. Omul de afaceri israelian, a cărui avere se ridică la 2,3 miliarde de dolari,  a avut afaceri în mai multe țări, printre care și România.

De altfel, el se află și în vizorul procurorilor români, pentru implicarea sa în dosarul Fermei Regale Băneasa. În luna martie, Curtea de Apel Braşov a admis propunerea de arestare preventivă în lipsă pe numele a trei oameni de afaceri israelieni, printre care și Benny Steinmetz. El este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor.

Cine este Benny Steinmetz

Beny Steinmetz are o avere de aproape două miliarde de dolari, cea mai mare parte câştigată din comerţ cu diamante, transmite Adevărul. Companiile israelianului au preluat unele dintre cele mai mari zăcăminte de minereuri feroase din lume. Felul în care le-au obţinut l-au adus însă pe Steinmetz în vizorul FBI. În România, israelianul este implicat în afacerea Roşia Montană şi imobiliare, avându-l partener pe Remus Truică.

Firma lui Steinmetz a cerut despăgubiri uriaşe de la statul african, după ce autorităţile i-au retras licenţa de exploatare, suspectând că aceasta a fost obţinută prin mituirea celor mai înalţi oficiali.

În replică, Steinmetz a făcut în Guinea exact ceea ce a ameninţat Gabriel Resources că va face în România în cazul în care statul îi retrage licenţa de exploatare a aurului de la Roşia Montană. Întregul mecanism prin care firmele lui Steinmetz au obţinut drepturile de exploatare pentru zăcămintele din Simandou a fost explicat de jurnaliştii Rise Project, care au obţinut documentele din ancheta FBI.

 
 

Urmărește-ne pe Google News