Scandal uriaş în Germania, din cauza unui chirurg renumit care, se pare, conform ziarului Bild, a nenorocit viaţa a trei oameni, printre care şi un român. Nicolae Matei, 44 de ani, poliţist, a apelat în anul 2000 la medicul Hans Peter Friedl, cu speranţa că se va face bine. Suferea de o afecţiune la şold şi, la recomandarea unor doctori din România, a mers să-şi pună o proteză, la clinica unde profesa Friedl, în Germania. Nicolae a trecut prin chinuri groaznice şi l-a dat în judecată pe neamţ. Cu toate acestea, după nouă ani de proces, chirurgul a fost cel care a obţinut de la statul german o despăgubire de 1,9 milioane de euro, în vreme ce românul primeşte o rentă mizeră.

Nicolae Matei a mers plin de speranţă la chirurgul german, convins că acesta îi va reface şoldul. Însă operaţia la care a fost supus i-a distrus, în fapt, viaţa. Intervenţia a durat mai bine de cinci ore, conform românului, care a intrat în comă imediat după aceasta. S-a trezit după trei zile, cu dureri sfâşietoare. Deşi i-a cerut lui Friedl să verifice dacă nu cumva s-a greşit ceva, acesta a refuzat. După câteva zile, medicul l-a consultat şi şi-a dat seama că un şurub folosit pentru a prinde proteza de un os a strangulat o venă importantă la picior şi acesta s-a cangrenat. A urmat o nouă operaţie şi, tragic, o nouă greşeală. Friedl a uitat, de data aceasta, în interiorul corpului poliţistului român, o compresă. Pacientul a făcut infecţie şi timp de doi ani a stat cu rana deschisă, dependent de injecţii cu morfină, pentru dureri. Abia recent rana a început să se vindece, dar piciorul a rămas cu 12 centimetri mai scurt.

Nicolae primeşte 290 € pe lună

Deşi era poliţist de teren, acum Nicolae Matei a fost mutat la munca de birou şi se deplasează doar în cârje. Unii medici au declarat însă, pentru Bild, că mai există încă riscul ca piciorul lui Nicolae să fie amputat. Pentru tot chinul, el l-a dat în judecată pe neamţ. Cu toate că dovezile greşelilor doctorului sunt grăitoare, statul german i-a dat dreptate chirurgului, care a primit o despăgubire uriaşă, de 1,9 milioane de euro. Motivul? Procesul nu i-a permis să mai profeseze şi a pierdut foarte mulţi bani. Pe de altă parte, românul a primit din partea unei companii de asigurări 290 de euro pe lună.

Urmărește-ne pe Google News