Poliția desfășoară proceduri împotriva mai multor persoane suspectate că accesat cu succes datele cardul bancar al milionarului, prejudiciindu-l cu aproximativ 50 de milioane de forinți (130.000 de euro).

Datele de până acum arată că infractorii informatici ar fi obținut datele cardului bancar al lui Gattyán în timpul unei achiziții a acestuia prin internet.

„Unul dintre angajații săi a comandat online instrumente și articole de toaletă și a folosit datele cardului șefului său pentru a plăti factura. Doamne era autorizată să furnizeze datele, nu este considerată responsabilă“, au explicat surse din anchetă.

În urma acestei tranzacții, un grup de criminali cibernetici maghiari și ucraineni a reușit să aibă acces la cont, din care au fost retrase 50 de milioane de forinți. 

Ulterior, după ce a blocat contul, György Gattyán s-a făcut sesizare la poliție și a fost deschisă o anchetă. Poliția a reușit să identifice mai mulți membri suspectați ai organizației criminale și s-au făcut și arestări.

„György Gattyán a devenit, într-adevăr, o victimă a fraudei. Cu toate acestea, nu putem vorbi despre detalii din cauza anchetei în derulare. Pe de altă parte, ca persoane fizice și la nivel de grup de companii, observăm că numărul tentativelor de fraudă interne și internaționale a crescut , așa că sfătuim pe toți să fie foarte atenți și prudenti în protejarea datelor lor”, a declarat Tamás Nemes, manager de comunicare al grupul de companii Docler, fondat și deținut de Gattyán.

Avocatul Zoltán Somos a punctat și el „că este o anchetă în curs din cauza suspiciunii de spălare a banilor, iar eu reprezint unul dintre suspecți. Nu pot să dau mai multe detalii în ​​stadiul actual al cauzei”.

Potrivit Forbes Ungaria, György Gattyán are o avere de 357 de miliarde de forinți, circa 71 de milioane de dolari, fiind al patrulea cel mai bogat cetățean maghiar.

Deși a anunțat, în noiembrie 2021, că va candida ca prim-ministru la alegerile parlamentare din 2022 în calitate de fondator al unui partid numit Megoldás Mozgalom, sprijinul lor a fost de-abia de 1%.

Foto: Blikk (arhiva Ringier)

Urmărește-ne pe Google News