Incidentul a avut loc luni, 9 septembrie, când militarii polonezi au exersat sărituri cu parașuta. În timpul exercițiului efectuat de Regimentul 2 de Recunoaștere Hrubieszow, 12 militari ar fi trebuit să aterizeze într-o zonă deșertică, Blędowska, din sudul Poloniei.

Vântul însă le-a dat planurile peste cap, iar ei au ajuns în satul Chechlo, panicând localnicii, relatează RMF FM.

Rafalele de vânt au făcut ca unul dintre parașutiști să lovească acoperișul unui case, iar un altul să rămână atârnat de cablurile electrice.

12 militari au aterizat în afara deșertului

Localnicii i-au ajutat pe parașutiști, unul dintre militari, rănit la genunchi, a fost transportat la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri.

Comisia de investigare a accidentelor aeriene va cerceta acest incident. Totodată, și Armata va deschide o anchetă în acest caz.

Conform unei surse citate de RMF FM, posibilitățile de a controla acest tip de parașută sunt limitate, ea se deschide automat după părăsirea aeronavei.

Condițiile meteorologice dificile au schimbat direcţia de zbor. Imediat după ce soldații au sărit din avion, au apărut vânturi puternice.

„Ca urmare a creșterii bruște a vitezei vântului și a unei schimbări a direcției cu aproximativ 65 de grade, care a avut loc după ce militarii au părăsit aeronava, 12 paraşutişti au aterizat în afara deșertului Błędów”, a explicat maiorul Agnieszka Gdula.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News